Thai boxning eller Muay Thai som det heter i Thailand är en mycket populär sport i landet som ursprungligen tränades i försvaret. Med tiden har sporten utvecklats och blivit mycket populär i många andra länder, däribland Sverige. Idag går bland annat Svensken Mats Nilsson som är en mycket bra kampsportare, match i Thailand. Han är på plats för att träna, semestra och bättra på sin Muay Thai teknik.

En thaiboxningsmatch består av fem ronder som är 3 minuter vardera. och reglerna tillåter slag, sparkar, kast och knän. Denna kampsport kan man ofta se matcher för i hela Thailand och de har ofta matcher på de populära resmålen. Om man är intresserad rekommenderar jag starkt att gå och titta och njuta av stämningen som matchen erbjuder.

När jag bodde i Thailand och studerade hade de istället för gymnastik, Thaiboxning på schemat som jag tog en kurs i. Det är en sport som är riktigt bra att träna även som tjej om man vill lära sig att försvara sig. Vi fick lära oss en del självförsvars tekniker som alltid är användbara om något skulle hända. I Thailand är detta inte bara en sport där man slåss utan sporten omges av många ritualer och varje lärare har en egen dans som utförs som de sedan lär ut till sina studenter. Denna del av sporten finner jag personligen mycket intressant och vi fick utföra dans och ritualer innan vi gav oss in i ringen för att hedra andarna. Som ni kan se på denna video så är dansen mycket olika beroende på vem som lärt ut den.