Vertigo, Banyan Tree: Att äta middag högst uppe på en rooftop med utsikt över hela Bangkok kan aldrig bli fel. Det är inte det billigaste stället i stan men atmosfären och utsikten är magisk. Utmärkt mat och superlyxiga drinkar. Ett perfekt ställe som visar Bangkok från sitt rätta jag.

Khin Lom Chom Saphan: Sunset middag vid Chao Praya floden. God, prisvärd thaimat i en härlig miljö och fin utsikt. Här finns det blandat med turister och locals. Det spelas ofta live musik på kvällarna efter solnedgången. Väl värt ett besök!

Dine in the dark: Som ligger i Ascott Hotell, 187 Sathorn road. Här bjuder de på en speciell upplevelse då man äter i totalmörker och får känna på under några timmar hur det är att vara blind. Servitörerna är själva blinda och det är inte främst för maten man är där, utan för upplevelsen i sig. Maten smakar helt klart annorlunda när man inte ser vad man stoppar i sig.

Enoteca Italiana: En lyxigare italiensk restaurang på Sukhumvit 39. Mysig atmosfär, supergod mat och ett brett utval av viner som du inte så lätt finner annars i Thailand. Ett ställe att rekommendera om man får finbesök och är trött på thaimat. Lite dyrare men värt pengarna.

Indiskt på Hazara, Thong Lo: En bit ner på Sukhumvit 38 hittar du en gömd pärla med gudomlig indisk mat. God service, utsökt mat och fantastiska efterrätter i en mysig och lugn omgivning. Vi rekommenderar att ni tar in olika rätter som alla delar på så kanske du en dag finner sin absoluta favorit bland alla magiska kryddor som den indiska maten har att erbjuda.

Tapas Y Vino, Sukhumvit 21: En fantastisk tapasbar som bjuder på mycket trevlig personal och god mat. Prisvärt och mysigt. Passar både på en vardag eller för en romantisk middag för två. Personalen är även duktiga på att matcha mat med viner så passa på att prova ett nytt vin.

Det finns så många bra restauranger i Bangkok så det är mest en fråga vad man är sugen på och vad man vill betala. Utöver dessa restauranger är vårt tips att testa på så mycket mat på gatan som möjligt. Två bra platser att äta gatumat vid är i Chinatown och vid Thong Lo.