Belägen i Siambukten vid gränsen mot Kambodja ligger Koh Chang med sina höga berg, tropiska regnskogar och sammetsmjuka stränder.  Besökarna är en blandning mellan semestrande Bangkokbor, ryggsäcksturister och barnfamiljer. Thailands näst största ö präglas till viss del av storskalig turism, men merparten består ännu av orörd vildmark och undangömda stränder.  På Koh Chang kan du välja mellan att bo i enkla strandhyddor eller på lyxiga resorter, slappa på en folktom strand eller att fylla dina dagar med fartfyllda aktiviteter.

Saker att göra på Koh Chang

  • Upptäck olika stränder! Koh Chang är stort och erbjuder allt från de folkrika White Beach och Lonely Beach på västkusten, till de folktomma stränderna på den ännu oupptäckta östsidan. Vem vet, kanske du upptäcker din alldeles egna undangömda strand?
  • Det är inte för intet som ön i folkmun kallas för elefantön. Organiserade elefant trekking turer tar dig genom den tropiska regnskogen till vattenfallet Wang Nam Kiew, och du får se när elefanterna tar sig ett bad och blir matade.
  • Koh Changs bergiga landskap är perfekt för den hikingsugne. En guidad trekkingtur tar dig genom hisnande bergtrakter, oförstörda regnskogar, mäktiga vattenfall och ger dig en glimt av öns unika djurliv.
  • Ta en matlagningskurs och imponera på vännerna hemma med att lära dig att slänga ihop de populäraste thairätterna.
  • Strandaktiviteter och vattensporter finns det gott om för den som tröttnar på att sola. Här kan du snorkla, dyka, paddla kanot och kajak.
  • Unna dig en spabehandling eller thaimassage. Utbudet är stort och du kan välja mellan femstjärniga sparesorter eller en enkel strandmassage för 300 baht.
  • Ta en dagstur till öarna söder om Koh Chang som bjuder på förföriskt klarblått vatten, exotiska fiskar och färgglada koraller. Perfekt för dykning och snorkling.

Shopping på Koh Chang

De flesta affärer finns utmed de största stränderna White Beach och Lonely Beach. Här kan du shoppa märkeskläder (oftast falska) och andra strandkläder, solglasögon, smycken, siden, souvenirer, tavlor, CD och DVD skivor. En liten mer udda souvenir hittar du på Portobello affären som säljer chica lampor med unik design.

Mat på Koh Chang                   

Utbudet är stort och valmöjligheterna oändliga även när det gäller maten på Koh Chang. Här kan du välja mellan lokal thaimat som ’tom yum goong’ (fisksoppa), ’prao gai’ (wokad kyckling med basilika), kai moon (helgrillad kyckling), eller mindre exotiska rätter som pizza, ceasar sallad och schnitzel. Självklart måste du även pröva på de läckra fisk- och skaldjursrätter som serveras på de otaliga restaurangerna utmed strandkanten.