Anyavee Tubkaek Beach 2  Turister till Thailand

Koh Phangan ligger på Thailands östkust mellan öarna Koh Tao och Koh Samui. De flesta förknippar Koh Phangan med sitt ökända Full Moon Party men ön har så mycket mer att erbjuda. På Koh Phangan finns även stränder som sträcker sig runt hela ön, lyx boenden och fina snorkelvatten.

Snabba Fakta om Koh Phangan

Yta: 168 km2 Svenska Turister/ år: 20 000
Invånare: 13 000 Regnperiod: Sept- Nov
Läge: Sydöstra Thailand Medeltemperatur: 27 grader

Shopping på Koh Phangan

Koh Phangan har ett något mindre utbud av shopping än vad Koh Samui har men även här finns det en del. Bland annat har ön en otrolig marknad, Thong Sala Market, där du kan finna det mesta. Här finnas även en del mindre basarer och affärer där man kan hitta det man söker.

Thai Mat på Koh Phangan

På Koh Phangan finns det gott om restauranger med god mat till bra priser att välja mellan.

Att göra på Koh Phangan

Stränder: Koh Phangan består av ca 20 olika vackra stränder med klarblått vatten att besöka.

Dykning & Snorkling: Många turister åker till Thailand just för dess underbara dyk och snorkel möjligheter. På östkusten går det bland annat att se valhajar, havssköldpaddor och hajar.

Utflykter: Koh Phangan har ett stort utbud av utflyktmöjligheter som passar alla smaker. Här kan ni bland annat uppleva tempel, vattenfall, trädklättring och klättra upp för Khao Ra ett 630 meter högt berg.

Nattliv på Koh Phangan

Denna ö har blivit känd för sina vilda fester och långa nätter så är man sugen på att festa är det inte svårt här. Är ni på plats under ett av de ökända Full Moon Partyn ön håller i kan ni befinna er på Haad Rin Nok Beach. I övrigt finns även Halv Moon Party och Black Moon Party.

Span på Koh Phangan

Vill ni ta det lugnt mellan alla fester rekommenderar jag en massage eller SPA-behandling för att ge kroppen lite avslappning.