Phi Phi öarna är sinnebilden av paradiset. Sandiga bukter, branta kalkstensklippor, turkosblått hav, kritvita stränder, vajande palmer och lummig regnskog. Några menar att ö gruppen har blivit överexploaterad, speciellt efter inspelningen av filmen ’The Beach från år 2000. Även om det är fallet så har Koh Phi Phi ännu lyckats bevarat sin förmåga att förtrolla dess besökare med sin drömlika skönhet. Efter den mardrömslika tsunamin 2004, som krävde över 1000 människoliv och krossade 70 procent av bebyggelsen på huvudön Phi Phi Don, kom frivilliga från hela världen hit för att hjälpa till med återuppbyggnaden. Sedan dess har Koh Phi Phi återhämtat sig och turistnäringen åter kommit igång.15

Saker att göra på Phi Phi

  • Gå på jakt efter den perfekta stranden. På Koh Phi Phi hittar du dem i dussintal, omringade av marmorgrönt vatten och lummig djungel.
  • Ta en dagstur med långsvansbåten till den sanslöst vackra och obebodda grannön Phi Phi Leh.  Jakten på den perfekta stranden ledde filmbolaget 20th Centruy Fox hit för inspelningen av filmen ’The Beach’, på Maya Beach.
  • Chartra en egen båt och åk ut till den mer avlägsna ön Koh Pai, också kallad Bamboo Island, och låt dig förtrollas av dess skönhet.
  • Koh Phi Phi är ett speciellt paradis för dykare; här finns Thailands bästa dykvatten med hisnande undervattensvärldar. Så varför inte passa på att ta en dykkurs på någon av de drygt tio dykskolor som finns på ön?
  • Phi Phi-öarna erbjuder underbara möjligheter till snorkling. Simma runt bland förtrollande korallrev, fredliga revhajar och färgglada, exotiska fiskar.

Shopping på Phi Phi

Bege dig till huvudbyn Tonsai och strosa utmed de pittoreska smågatorna i byn. Pröva roliga hattar och shoppa accessoarer, strandkläder, flip-flops, smycken, barnkläder och leksaker. På tatueringsstudion kan den vågade resenären tatuera in ett permanent minne av denna paradisö. Besök också Tonsais dagliga marknad och mingla med lokalbefolkningen när de inhandlar sina dagligvaror.

Mat på Phi Phi

På Koh Phi Phi finns något för alla smaklökar; här kan du välja mellan thailändskt, svenskt, italienskt, franskt eller kinesiskt; enkel gatumat för en tia eller middag på lyxrestaurang. Såklart hittar du utmed stranden de obligatoriska restaurangerna med färskfångad fisk och skaldjur, som på Tonsai Village där dagens fångst läggs fram på isbäddar – bara att peka på det du behagar att spisa! Är du sugen på franskt kan du gå till Le Grand Bleu, som serverar utsökt fransk kusin med en hint av thai. Drabbas du av plötslig hemlängtan kan du beställa in köttbullar och pyttipanna på HC Andersen.