I Thailand finns flera olika variationer av boende att välja mellan. I landet är utbudet av hotell otroligt brett, det finns allt från lyxhotell, budgethotell, bungalows lägenhetshotell med flera.

Budget: De allra billigaste och enklaste guesthousen och bungalowerna har oftast bara en enkel säng, en bordsfläkt och ibland ett myggnät. Här får man oftast dela toalett och dusch med andra i en korridor. Brukar inte ha någon restaurang eller pool.

Budget +: En prisklass upp men fortfarande väldigt billigt boende brukar vara ett enkelt hotellrum med egen toalett, dusch (med eller utan varmvatten) samt en fläkt i taket. I vissa fall har dessa rum även luftkonditionering men då brukar priset gå upp lite. Har man tur finns här både restaurang och pool.

Ekonomiklass: Består oftast av ett mellanklasshotell och har luftkonditionering, en liten TV, dusch & toalett och minibar. Dessa är dem vanligaste hotellen när man åker på semester och brukar i regel vara riktigt fina. Här ingår ofta frukost och så finns det poolområde och andra bekvämligheter.

Lyxboende: Ett rum eller svit i ett lyxhotell är de finaste och har väldigt hög standard. Rummen innehåller ofta en balkong, panoramafönster, jacuzzi eller ett rymligt badkar, DVD spelare, satellit-TV, king size säng och soffa. Här får man den mest fantastiska servicen där de till och med öppnar dörren för dig när du ska gå in i hotellet. I priset ingår frukost, poolområde, ibland taxiservice och den lyx man önskar sig.

Priser

I och med att boendet varierar så varierar även priserna efter kundens önskemål. Vill man ha lite enklare boende till budgetpris finns det på de flesta platser guesthouse eller bungalows för några hundra Bath. Dessa är dock ganska enkla och man får inte ha så höga krav om man bor här. Om man däremot prioriterar bekvämlighet och lyx så har Thailand förstklassiga hotell och resorts till helt ok priser.