Taxi: finns överallt! Det är bara att stå vid vägkanten o vinka lite eller så finns det särskilda taxi hållplatser där det ofta står uppradade. Starttaxan är på 35 baht och det är standard i hela Bangkok så du behöver inte förhandla priser på resor. Lediga taxibilar syns tydligt då det lyser en röd skylt i framrutan. Ta aldrig en taxi som inte lyser, det kan vara en svarttaxi som vill lura eller råna dig. Taxi är svalt och smidigt, alla gånger utom i rusningstrafik då står trafiken stilla.

BTS: Bangkok Transit System (skytrain):Ett mycket smidigt, snabbt och enkelt sätt att ta sig i Bangkok. Du köper biljett genom en automat vid stationen eller så köper du ett kort som du fyller på med pengar. Det är billigt och går väldigt mycket snabbare än att åka taxi. Du står heller aldrig fast i trafikköer. BTSen går hela tiden från 06.00-24.00. Även här är det en iskall aircondition som det mesta är skönt att ha.

MRT: Mass Rapid Transport (tunnelbanan): Tunnelbana som också är ett annat bra sätt att ta sig genom stan. Samma som BTSen men kör olika linjer. Billigt, snabbt och mycket folk!

Buss: finns hur många alternativ som helst av bussar. Både lokalt i Bangkok och på längre sträckor till andra turistorter. Lokalbussarna kostar nästan ingenting och det känns verkligen som man är utomlands när man skumpar runt bland trafiken. Negativt med lokalbussarna är att det inte är någon aircondition ombord och miljömässigt då det är öppna fönsterrutor som gör att man andas in alla avgaser. Lyxbussarna är ett bra alternativ när man ska åka längre sträckor och det är relativt bra priser. Det är gott med utrymme, ofta fotpall och ibland även massage stolar! Glöm bara inte att ha med dig extrakläder då det är iskallt på de flesta nattbussarna.

Tuk-tuk: Kul att ha prövat, känns turistigt men tänk på att de kan lura en på priset om du inte förhandlar om det innan. Mysigt om det inte regnar eller är massa trafikköer, då känns det inte som ett hälsosamt alternativ. Tänk på att du utsätts för alla avgaser och föroreningar i en Tuk-Tuk så åkt den inte någon längre sträcka.

Båt: Båt är ett annat lite roligare alternativ. Känns lite exotiskt att kunna ta en båttur mitt i storstaden. Billigt alternativ men det kan vara svårt att hitta till de olika pirerna så läs på kartan som finns innan du sätter dig på båten.

Vill du lämna stan och åka någon annan stans så är det väldigt enkelt.

Flyg: Det finns två flygplatser. Den gamla flygplatsen Don Mueang, där det mest går inrikesflyg idag. Och den nya är Suvarnabhumiflygplatsen som ligger 25 km öst om Bangkok och som invigdes 2006.

Tåg: Ett smidigt transportmedel där tågalternativ är möjligt och som också finns i olika klasser med olika bekvämligheter. Bra pris och bra alternativ till nattransport vid längre åksträckor då man kan beställa förstaklass biljetter och få liggvagnar så man kan sova ordentligt. Tänk på att aldrig ta 3e klass då de ofta består av städstolar och resorna är långa.