Med en modern storstads alla utbud, men full av uråldriga tempel och omringad av slingrande bergstrakter, är ett besök i Thailands norra huvudstad ett obligatoriskt inslag på Thailandsresan. I Chiang Mai kan du shoppa på nattmarknader, njuta av det fantastiska kulinariska utbudet, besöka historiska tempel, rida elefanter, gå på vandring i bergen och besöka bergsbyar där tiden verkar ha stått stilla.

Saker att göra i Chiang Mai

  • Besök en elefant farm och ta en ridtur på en av dessa bjässar. På Maesa Elephant  Camp och Patara Elephant Farm kan du även ta en kurs i hur man blir en elefantskötare.
  • Titta in i ett av Chiang Mais över 300 tempel, som stadens mest kända och välbesökta tempel Wat Phra That Doi Suthep, eller det vackra templet Wat Suan Dok där du kan prata med en munk om buddismen och tempellivet.
  • Ta en trekking tur till bergen för ett besök hos bergstammarna och ta del av deras traditionella seder och leverne. Det finns guidade turer från en dag upp till flera dagar.
  • Passa på att ta en kurs i matlagning eller thaimassage. Lär dig att slänga ihop en Tom Yum eller hur man ger en traditionell thai massage.
  • Unna din kropp en helkropps-thaimassage, eller träna kropp och själ på ett av stadens populära yoga- och meditationscenter.

Shopping i Chiang Mai

Som en äkta metropol har Chiang Mai ett rikt utbud av shopping. Här kan du shoppa i exklusiva varuhus som Central Airport Plaza, köpa unika konsthantverk i små boutiquer på Sangkampaeng road, investera i silversmycken på Wulai Road, eller fynda på nattbasarerna i gamla stan som har öppet från soluppgång till midnatt.

Restauranger i Chiang Mai

I Chiang Mai kan du frossa i kulinariska läckerheter! Thailands norra huvudstad är välkänt för sitt internationella kulinariska utbud. Här kan du, förutom utsökt och billig thai mat, äta franskt, burmesiskt, indiskt, italienskt, japanskt och svenskt. På  den välkända Riverside Bar & Restaurant  kan du njuta av god mat, live musik och fin utsikt. På Le Coq d’Or Restaurant serveras fransk mat och Da Stefano har färska, italienska rätter. Chiang Mai har även många vegetariska restauranger som The Vegetarian Society, Aum Vegetarian eller The Whole Earth. Blir du sugen på kassler kan du bege dig till Mr Chan & Miss Pauline Pizza & Restaurant, en svenskägd restaurang lite utanför stadskärnan. Glöm inte också att pröva läckerheterna i matstånden på nattbasarerna!