DSCF8861      DSCF8867

Phuket är Thailands största och populäraste ö som gränsar till Krabi och Phang Nga. Phuket har det mesta man kan önska sig och bjuder på kritvita stränder, underbar dykning, vilda fester och härliga utflykter.

Snabba Fakta om Phuket

Yta: 543 km2 Svenska Turister/ år: 100 000
Invånare off: 325 000 Regnperiod: Maj-Oktober
Läge: Sydvästra Thailand Medeltemperatur: 27 grader

Shopping i Phuket

I Phuket finns det gränslöst med shoppingmöjligheter men den bästa shoppingen finns i och i närheten av Phuket City och Patong. Shoppingen kan man blanda efter smak, här finns små butiker och marknader blandat med stora shoppingcenter. Vill ni handla lite billigare varor och hitta fynd så är det bäst att ta sig bort från de största turistdelarna.

Shoppingcenter: I Phuket finns det tre stora varuhus som är kända och där man kan handla gott, Tesco, Big C och Robinsson.

Marknader: Små marknader finns det gott om i Phuket men en av de större är den lokala marknaden i Phuket stad. Här kan ni äta massor med frukt, grönsaker och underbar Thaimat. Runt marknaden finns det även små affärer som har en bra prisklass.

Thai Mat i Phuket

Phuket har ett brett utbud av både inhemsk som utländsk mat. Den thailändska maten på Phuket, särskilt de färska läckerheterna från havet, är något alldeles extra. Vill man ha västerlänsk mat finns numera allt från svensk till japanskt mat att få tag på.

Se och göra i Phuket

Ö resor: Att ta en dagsutflykt till några av de många vackra öar som omger Phuket är för många ett givet val. Några av de öar sin finns att åka till över dagen är James Bond Island, Coral Island, Racha Yai Island, Koh Bon och Maya Bay.

Dykning: I Phuket finns det dykning för alla, vare sig ni är vana dykare eller vill lära er. I Phuket finns det oändligt med olika dykcenter och de flesta stränderna och närliggande öarna erbjuder underbara korallrev att dyka vid.

Rafting: Att sätta sig i en gummibåt och åka nerför en fors i hög fart och försöka styra dig från klipporna är en otrolig upplevelse och ett äventyr.

Spa: Känner ni för en billig SPA-behandling vad det än kan vara så är det lätt att besöka ett av de många SPAn och skönhetssalonger som finns på Phukets gator.

Tempel: På Phuket finns det gott om vackert glittrande Tempel att välja mellan. En sevärdighet som trots sin unga ålder blivit populär är Big Buddha på berget Nakkerd Hill.

Nattliv i Phuket

Den största delen av Phukets nattliv är beläget i Patong dit man ska ta sig om man vill ha en vild natt. Här kan man hitta allt från nattklubbar där folk dansar på bardiskarna till Svenska barer som erbjuder sill o nubbe. Vill man ha lite lugnare fester finns det även en del i både Phuket Town och på Karon Beach.

Artiklar om Phuket

Phukets Skönhet