Bangkok ligger i den tropiska klimatzonen och har en medel-temperatur på ca 28 grader. Monsunen styr de 3 årstiderna som finns här. Det flesta butiker, shoppingmall, taxibilar och hotell har dock aircondition. Så när det blir för varmt ute är det bara att ta sig in på något ställe för att svalka av sig.

Regnperiod: Mat till Oktober. Denna period kallas regnperiod och det är den perioden under året som det regnar som mest. Många tror att det nu inte är någon sol men för det mesta är det sol på förmiddagarna och regna på eftermiddagarna. Så det är mycket sol och värme men när det väl regnar, regnar det rejäla skurar. Mest nederbörd statistiskt sätt är i september månad men även detta varierar.

Vinter: November till Januari. Bangkoks torraste och svalaste månad är januari. i november kan man känna hur värmen minskar och kylan börjar komma. det är då det är vinter här. För en turist som kommer är denna period dock skönast då det nu är runt 26 grader och lite svalare temperatur på kvällarna men fortfarande varmt och tropiskt dock lite lägre luftfuktighet.

Sommar: Februari till April. På sommaren i Bangkok är det varmt, soligt, fuktigt & härligt tycker vissa. Torrperioden kan vara riktigt varm med över 40 graders värme.