Är du trött på myllrande folkmassor och tutande taxibilar? Ta din tillflykt till Bangkoks äldsta tempelkomplex Wat Pho med den största samlingen av Buddhastatyer i landet, däribland den berömda jättelika vilande Guldbuddhan som mäter osannolika 46 meter på längden och 15 meter på höjden.

Förutom den enorma vilande Buddhastatyn av blad- och vitt guld, som illustrerar när Buddha uppgår i Nirvana (dvs. hans död), finns här över 1 000 Buddhastatyer. Andra statyer värda att kika på är de vackra Phra Chinnarat och Phra Chinnachai, i det västra och södra kapellet. Det finns även en liten Buddhastaty som byter kläder efter årstid. Tempelgården är en fridfull oas i den myllrande millionstaden och här kan du sitta och filosofera under fikonträdet, som sägs härstamma från det fikonträd i Indien som Buddha satt under när han nådde upplysning.

Wat Pho är även Thailands äldsta universitet och tempelområdet är en levande plats där munkar studerar buddhismens läror. Här finns även en läroanstalt för thai medicin, som inkluderar ett massageinstitut där blivande massörer övar sig i traditionell thai massage. Efter en runda i templet, kan du unna dig en massage för ca 300 baht på Pho Thai Massage School som ligger strax utanför tempelområdet. En perfekt avslutning på ett härligt besök.