Att åka Bangkok runt med det svenska företaget Bangkok By Bike är en fantastisk upplevelse. Här får du se delar av Bangkok som du aldrig visste fanns. De erbjuder sina deltagare en minnesvärd upplevelse som jag vill rekommendera alla mina läsare att åka på om ni har lite tid över under er vistelse i Bangkok.

På cykelturen som hålls av Arne som äger företaget trampar ni iväg utanför de vanliga turiststråken, och rullar förbi tempel, parker, kanaler och kvarter. Här får du se hur de allra fattigaste bor och hur de med bättre ställt har det samtidigt som folket står på sidan av vägen och hälsar på och vinkar åt dig medan du cyklar. I slutet av turen får du även hoppa av cykeln för en fantastisk färd på floden i en longtail båt. Har du tur får du då se varaner och barn som badar i vattnet.

De olika Turerna

Bangkok By Bike har flera olika turer och har guidade visningar 7 dagar i veckan men det kan vara bra att vara ute i god tid om du vill boka en speciell dag då de är väldigt populära speciellt under högsäsongen. Följande turer kan ni boka via deras hemsida eller genom att ringa dem:

  • Förmiddagstur: 8.00 – 12,30 alla vardagar och är ca 17-18 km lång.
  • Eftermiddagstur: 13,00 – 17,30 alla vardagar och är ca 17-18 km lång.
  • Helgtur: 10,30 – 17,30 Lördag och Söndag och är 22-30 km lång.
  • Bangkok By Night: 18,30 – 21,00 Tisdag, Torsdag och Söndag och är ca 10 km lång.

Funderar du på om det är säkert att cykla i Bangkok så kan jag säga både JA och NEJ. NEJ om du funderar på att cykla i centrum själva utan någon som visar dig hur det går till. JA absolut om du cyklar på de fantastiskt utvalda vägarna med Bangkok By Bike som guider.

Jag talade personligen med Arne som äger företaget och han sa att turen är anpassad till att passa alla oavsett kondition. Det går även att ta med sig sina barn, helst över 10 år så länge de kan cykla själva. Den här turen passar därmed alla som vill uppleva Bangkok på ett lite annorlunda sätt.