MBK har funnits sedan 1985. Detta är ett av de största och mest kända varuhusen i Bangkok. Här finns det 8 våningar och ca 2500 butiker med drygt 100.000 besökare per dag. MBK är ett av få shoppingscenter i Bangkok där du kan pruta och fynda! Man måste bara ha lite tålamod med alla människor och räkna med att det är lite kaotiskt även om det är en del av charmen. Det är väldigt smidigt att ta sig hit då shoppingcentret ligger granne med (Skytrain) BTS stationen National stadium. Inne på alla shoppingcenter är det också aircondition, vilket sparar lite på din energi och du behöver inte vara ute på en svettig marknad. Många andra marknader är utomhus och det orkar man inte med allt för länge.

Man brukar säga att antingen älskar du eller så hatar du MBK. Är du en typisk reaperson som älskar att hitta fynd och speciella saker som man måste kämpa lite för att få? Då är detta stället för dig! Känner du däremot inte för att pruta eller trängas bland alla människor så finns det gott om andra shoppingcenter som säkert passar dig bättre, som t.ex. grannen som finns på andra sidan gatan, Siam.

Här kan du hitta princip vad som helst. Men vad MBK är mest känt för är alla piratkopior i form av skor, väskor, kläder, filmer och cd skivor som är relativt bra kvalitet på. Mobiltelefoner och kameror finns det gott om och alla dess tillbehör samt massa andra elektronikprylar. Det finns även hela avdelningar med smycken och kosmetika, samt möbler på MBK.

Ett tips är att ta en del pauser både för att få ett break i shoppingen och för att testa på lite av den matkultur som finns här. På våning 5 hittar du food courten och på andra sidan byggnaden finns ett restaurangområde. På översta plan finns även ett entertainment complex med biosalong, flera olika spel och mini karaokebarer.

På nedre plan finner du även Tops market, vilket är en supermarket med relativt bra utbud om du vill förena nytta med nöje och handla på vägen hem.

Varuhuset är öppet varje dag mellan 10-21.00

Ta sig hit: Taxi eller skytrain (BTS): National stadium