Bangkoks China Town är en populär turistattraktion som drar till sig massvis med turister på kvällarna. De kommer hit för att äta på de livliga gatorna. En del kommer även hit på dagen för den billiga shoppingen. Det är dock inte lika många som på kvällen men de flesta som åker hit på dagen besöker Charoenkrung för att handla och besöka något av de fina templena.

Det bästa och i stort sett enda sättet att ta sig runt China Town är att gå och utforska de olika gatorna som finna här. China Town är nämligen packat med stånd, restauranger, guld butiker och mycket annat som man som turist inte vill missa. Kommer du hit under någon stor festival såsom under det Kinesiska nyåret så kan du räkna med att få den bästa upplevelsen.

China Town i Bangkok är en plats som är värd att besöka om du gillar billig shopping, god gatu mat och liv runt omkring dig.

Ta sig till China Town

Att ta sig till China Town i Bangkok är enkelt så länge man vet hur man ska åka. Det finns nämligen ingen bra BTS (Skytrain) eller MRT (tunnelbana) som går hela vägen hit utan det är enklast att ta båten hit.

Båten: Man tar då flod båten till Ratchawong Pier. Går rakt upp från piren längst Ratchawong Road till Sampeng Lane och Yaowarat Road. Du vet att du är framme när du kommer fram till alla kinesiska affärer och olika restauranger längst gatorna.

MRT: Är det så att du föredrar att åka MRT (tunnelbana) så går det att åka till Hualamphong station och ta en taxi därifrån men är det mycket trafik kan det ta tid att åka den lilla biten som är kvar.

Buss: Det går även att ta bussen hit genom att hoppa på någon av bussarna 1, 7, 8, 37, 49 och 75 men tänk på att det kan ta lång tid och vara obehagligt om det är hög trafik.

Du vet att du har kommit rätt när du kommer till Odeon Circle, det är en stor ceremoniell kinesisk port som markerar entrén till denna stadsdel.