Ett stenkast från Siam square och Central World i staden som aldrig sover, hittar du Pratunam marknad som har öppet dygnet runt. Hit kan du bege dig vilken tid som helst på dygnet och storfynda kläder, textiler, thailändskt silke, skor, filmer, souvenirer, solglasögon och mycket annat. Tonvikten ligger på kläder och här finns det mesta i klädväg; T-shirts, aftonklänningar, vinterjackor, kostymer, jeans, bikinis. Beger du dig till den delen av marknaden som är nära Petchaburi Road, hittar du lite mer udda plagg som maskeradkläder och broderade kostymer med paljetter, fjädrar och pärlor.

Det faktum att många av kunderna är exportörer eller grossister ger dig en fingervisning om prisnivån, men är du en skicklig förhandlare kan du pruta ner priserna ytterligare en smula. Affärerna erbjuder dig grossistpriser om du köper mer än tre plagg, men det går även bra att köpa enstaka varor för inte så mycket mer.

På Pratunam marknad kan du även bara traska omkring och insupa atmosfären, få en känsla av vardagslivet för de som arbetar här – folk som arbetar vid symaskiner, varor som packas upp och ner, vagnar som körs genom trånga gångar, försäljare som sitter och ropar till varandra över stånden och förhandlingar mellan kunder och säljare.