Siam & Siam Discovery: Är två av Bangkoks populäraste shoppingcenter. Här finns inte bara shopping utan även restauranger, biograf, Spa och en undervattensvärld. Svår prutat. Läs mer här:

Gaysorn plaza: Ett exklusivt shoppingcenter för de som har pengar att spendera! Märkeskläder, prylar, smycken, skor är bara en bråkdel av vad om finns.

MBK center: Detta känns mer som Thailändarnas shoppingcenter men är turisternas paradis med massa folk som trängs, relativt billiga priser, en hel del elektronik men även bra fyndställe för annat. Här är det dags att ta fram dina prutningstekniker och se till att få ner priserna till önskad nivå. Tänk på att inte pruta i de riktiga butikerna då de har fasta priser så fråga gärna först om det går att pruta innan du börjar erbjuda dem nya prisförslag. Läs mer här:

Central world: Sydostasiens största shoppingcenter! Även detta shoppingcenter är till för dem med lite mer pengar. Här finns massa småbutiker men även de stora butikskedjorna. Centret ligger vid Chit Lom BTS (skytrain) stationen. Läs mer här:

Platinum (Fashion Mall): Går du in bakom Central World så hittar du Platinum som är ett billigt shoppingcenter där många affärsinnehavare handlar sina produkter som de sedan säljer vidare. Priserna här är därför bättre än på andra ställen men ofta är kravet att man måste köpa fler av en vara för att få specialpris.

Marknader i Bangkok

Pratunam marknaden: Ligger nära Siam Square. Är öppet på dagtid och erbjuder en mängd billiga kläder, tyger och thaisilke. En relativt organiserad marknad och lätt att ta sig till.

Bobe marknaden: Ligger i området Bobe, längs kanalen Khlong Phadung Krungkssem. Här finns det mest kläder och tyger. Damer sitter längs kanalen och syr kläder. Billiga och enkla klädesplagg kan fyndas här.

Chatuchak Market: Aven kallad Weekend market är en enorm marknad där du hittar allt från kläder, textiler, designprylar och hantverk till djur och mat. Fördelaktigt att vara där antingen tidigt eller sent då det är massa folk som trängs och det finns absolut ingen aircondition. Drick massa vatten eller andra kalla drycker och ha gärna bekväma kläder och skor. Läs mer här:

Chinatown: är ett av de äldsta områdena i Bangkok. Chinatown är känt bland annat för alla guldaffärer längs huvudvägen. Men det finns även massa marknader, gränder med diverse butiker och matstånd runt varje hörn. Du kan även hitta billiga elektronikprylar, antikviteter och begagnade prylar längs gatorna. Läs mer här: 

Khao San Road: Backpacker folkets mecka. Här hittar du massa västerlänningar, kopior i mängder, smycken, handväskor, matstånd, restauranger, pubar, gatuförsäljare mm. Det är en lättsam stämning på gatan och man hittar alltid något mer eller mindre nödvändigt.