DSCF8947    DSCF8949

Koh Samui ligger på Thailands östkust söder om Koh Phangan och Koh Tao. Koh Samui är en av Thailands största och populäraste destinationer och erbjuder allt från shopping och fart till underbara stränder och härliga restauranger.

Snabba Fakta om Koh Samui

Yta: 247 km2 Svenska Turister/ år: 40 000
Invånare 55 000 Regnperiod: Sept-Nov
Läge: Sydöstra Thailand Medeltemperatur: 27 grader

Shopping på Koh Samui

Shopping finns det gott om runt om på Koh Samui. Shoppingen är varierande och man kan handla i stort sett överallt men den är som störst på Chaweng Beach. På Beach road ovanför stranden finns det basarliknande affärer på vardera sidan om vägen som sträcker sig längst hela stranden. Här kan man köpa allt från kläder och skor till souvenirer i alla former.

Thai Mat på Koh Samui

Thai-mat i alla dess former kan man köpa på Koh Samui. Här finns det budget alternativ i form av snabbmat längst shoppinggatan och lite finare restauranger till bra priser på gatorna. Personligen åker jag hit för att få äta färsk fisk längst strandens alla barer och restauranger.

Att göra på Koh Samui

Stränder: Koh Samui har en mångfald av stränder att välja på där de största och populäraste är Chaweng Beach och Lamai Beach. Min personliga favorit på Koh Samui är Chaweng Beach.

Ö färder: Vill ni ta en dagstur och uppleva andra öar så finns det gott om båtturer som tar er ut på havet för att uppleva närliggande öar.

Dykning & Snorkling: Många turister åker till Thailand just för dess underbara dyk och snorkel möjligheter. På östkusten går det bland annat att se valhajar, havssköldpaddor och hajar.

Tempel: Big Buddha är en 12 meter hög Buddha. Här finns även Wat Plai Laem som är ett av de färgrikaste templen på ön.

Utflykter: På Koh Samui finns det gott om utflykter att uppleva. Häribland finns vattenfall, elefant ridning, Aquafarm, gokart, hästridning och mycket mer.

Nattliv på Koh Samui

Koh Samui har ett mycket rikt nattliv i form av barer och nattklubbar. Längst stränderna kan man sätta sig på barer och njuta av en god öl eller drink. Vill man istället ha dans och njuta av en nattklubb finns bland annat Q-Bar på Chaweng Beach.

Span på Koh Samui

Som på alla destinationer i Thailand har även Koh Samui gott om Span och skönhetssalonger. Vill ni ha en ordentlig detox och spa semester så finns Absolute Sancuary och Six Senses.