Koh Lanta Thailand2  

Koh Lanta är en liten underbar ö utanför Krabi på Thailands västkust där man kan uppleva Thailands härliga kultur på en lite mindre ö bortom all turism. Koh Lanta är ön dit många svenska turister åker och många svenska bor permanent på ön. Jag  bodde själv här under 4 månader för några år sedan.

Snabb Fakta om Koh Lanta

Yta: 98 km2 Svenska Turister/ år: 40 000
Invånare: 10 000 Regnperiod: Juni-Okt
Läge: Sydvästra Thailand Medeltemperatur: 28 grader

Shopping på Koh Lanta

Shoppingen på Koh Lanta är lite sämre än på många andra turistorter men den shopping som finns är billig och bra. Här kan man hitta det man vill ha på olika marknader och det finns en del småbutiker här och där. Den största shoppingen hittar man dock i Saladan där båtarna stannar och som är den lilla staden i norra delen av ön. Det finns även en del butiker som är söta i Gamla Stan på den östra sidan. Här brukar det även vara en hel del marknader där man kan göra riktiga fynd.

Thai Mat på Koh Lanta

På Koh Lanta finns det gott om små härliga restauranger att besöka med både Thai och annan mat. Personligen har jag några egna favoriter ibland annat Klappa Klum och en restaurang där man kan se månen på ett mycket speciellt sätt i mitten av ön.

Att besöka på Koh Lanta

Stränder: Lanta är omringat av många stränder av olika slag där de flesta är mycket vackra och härliga med kristallklart vatten.

Ö färder: Lanta ligger på Thailands västkust med ett lagom avstånd till både öarna kring Phuket och Krabi samt en del öar som ligger precis bredvid Lanta där man kan uppleva öar som i stort sett är helt obebodda.

Utflykter: För mig personligen är den bästa utflykten att sätta sig på en moped och åka runt ön. Lanta är en mycket liten ö och det tar inte lång tid att ta sig ner till söder från norra delen och en moped tur över dagen är det lättaste sättet att se allt samtidigt som man kan stanna och titta på olika saker när man vill.

Nattliv på Koh Lanta

På Lanta är enligt mig det bästa nattlivet på stranden där man kan sitta på en bar och njuta av härlig musik, gott sällskap och god dryck.

Artiklar om Koh Lanta

Saladan, Koh Lanta

Koh Lanta, restaurang 1