Rayong Thailand 1Rayong Thailand 2Rayong Thailand 3

Med bara två och en halv timmars bilfärd från Bangkok, är Rayong en populär tillflyktsort för stressade Bangkoksbor där de kan fylla sina lungor med frisk havsluft och deras magar med läckra fisk- och skaldjursrätter. Letar du efter en bekväm, fridfull strandsemester i en alldeles ’vanlig’ thailändsk stad, utan horderna med utländska turister och partyglada backpackers, är detta stället för dig. Rayong är även perfekt som bas, för att sedan ta sig till andra närliggande öar eller mindre fiskebyar i provinsen med samma namn.

Saker att göra i Rayong  

  • Njut av strandlivet på en av Rayongs många stränder- här kan du simma, dyka, snorkla eller bara lata dig i den thailändska solen.
  • Gör en båtutflykt till den närliggande paradisön Koh Samet och mingla med turisthorderna innan du tar färjan tillbaka till lugnet.
  • Gör en utflykt till den närliggande fiskebyn Ban Phe och ströva runt på fiskmarknaden. Kila sedan in på Rayong Aquarium, där du kan få en inblick i provinsens marinliv.
  • Hyr en häst på ridklubben Park Riding Club och utforska landsbygden kring Rayong från hästryggen.

Shopping i Rayong

Många turister stannar gärna till i Rayong city för en shoppingrunda. Här kan man shoppa på de stora varuhusen som HomePro, Tesco Lotus, Home Mart, Big C och Laem Thong, där de säljer allt från hushållsprodukter till kläder, klockor, skor och smycken. Många väljer också att fylla deras resväskor med unika souvenirer som Rayongs berömda handgjorda kristallsmycken, eller de säregna av vass tillverkade heminredningsartiklar, väskor, hattar, mössor- hantverk som är speciella för just Rayong.

Restauranger i Rayong

Som sig bör för en äkta hamnstad, är Rayong full av restauranger med utsökta fisk-  och skaldjursrätter tillagade direkt från havet: ångkokt blå krabba, havsabborre med lime- och ingefärasås, wokade räkor med vitlök och chili, är några av rätterna på menyn. Med många restauranger utströdda utmed hamnen, är restaurangbesöken ofta en njutning för både smaklökarna och ögat. De mest populära restaurangerna ligger utmed  stranden Laem Charoen. Andra populära stränder bland middagsgäster är Saeng Chan, Had Mae Rumpheung och Laem Mae Phim. Avsluta sedan middagen med en mix av färska tropiska frukter som rambutan och mangostan. Eller varför inte vara djärv och provsmaka duran, Rayongs (ö)kända tropiska frukt som garanterat smakar bättre än den luktar!