Bank of Thailand kom i början av månaden ut med ett pressmeddelande om att de kommer släppa två nya speciella minnes sedlar för att hedra Drottningen och Kronprinsen av Thailand. Dessa sedlar kommer endast släppas i ett visst antal och kommer inte ersätta de gamla sedlarna vad jag förstår det som än så länge. Men det är mycket möjligt att det ändras med tiden.

Ny 100 bath sedel

Den 27 juli fick Thailand en ny 100 bath sedel för att fira His Royal Highness Crown Prince Maha Vajiralongkorn som fyllde den 28e juli. Dessa sedlar har tryckts i 10 miljoner exemplar och cirkulerar redan i landet. Denna sedel ser ut som den tidigare 100 bath sedeln på framsidan med en bild av kungen medan baksidan har en bild av kronprinsen.

Ny 80 bath sedel

Den 9 Augusti kommer ytterligare en ny sedel ut för att hedra drottningens 80 årsdag som äger rum den 12 Augusti. Den 12 Augusti firas även morsdag som vanligt av det Thailändska folket. Sedeln kommer vara en 80 bath sedel i 2 miljoner exemplar som går att köpa för 120 bath. De 40 bath som är vinst på försäljningen kommer gå till välgörande ändamål. 80 bath sedeln kommer bestå av en bild på kungen och drottningen på framsidan medan baksidan kommer visa en bild på drottningen själv.