Den legendariska och numera (ö)kända backpackergatan, som av många anses ha förvandlats till en turistfälla, liknar ingen annan gata i Bangkok. Kommersen startar strax innan middagstid på Khao San Road, så kommer du under morgontimmarna kan du i lugn och ro strosa runt på de halvtomma gatorna och se på när försäljarna slår upp sina stånd.

Här finns det mesta du kan behöva som resenär i Bangkok; mängder med billiga guesthouse och budget hotell, internetkaféer, barer, klubbar, restauranger, massageinstitut, resebyråer, bokaffärer, marknadsstånd och mycket, mycket mer. Du kan köpa elektronik, skor, silver, souvenirer, T-shirts, målningar, CD-skivor, glasögon, få håret flätat eller skaffa en tatuering. Kom dock ihåg att priserna här är anpassade för turister, så var beredd på att pruta.

Även om Khao San är extremt kommersiellt, erbjuder den en speciell avslappnad låt-gå stämning, och förutom den typiske backpackerturisten i enkla kläder och flip-flops har Khao San även blivit populärt bland unga bohemiska Bangkokbor. Härifrån är det nära till många attraktioner som Wat Pho, Grand Palace, Bangkok nationalmuseum och Wat Phra Kaew, och många väljer att stanna till vid Khao San några dagar för att shoppa och utbyta reseerfarenheter med andra resenärer innan de drar vidare söderut.