Det finns många olika marknader i Bangkok men den största och mest populära måste ändå vara Chatuchak även kallad Weekend Market av utländska besökare som fortfarande är kungen av alla marknader. Här kan man hitta det mesta man söker efter inklusive: hushålls artiklar, souvenirer, religiösa saker, konst, begagnat, levade djur, böcker, kläder, mat, skor, växter och mycket mer.

Något som är riktigt bra att handla här är handgjorda Thaisaker som säljs av god kvalitet till ett bra pris tack vare den stora konkurrensen.

Priserna på Chatuchack / Weekend market

Priserna på Chatuchack / Weekend market är generellt lägre än i vanliga affärer och shoppingcenter. Även om det är lägre priser här så är det väldigt många produkter som är exakt samma som i butikerna.

Att pruta är oftast både obligatoriskt och vad försäljarna förväntar sig när man besöker marknaden men många har även fasta priser som redan är låga och då är det bra att respektera det. Jag brukar fråga om ett pris är fast eller om man kan förhandla om det och då brukar de säga att det går bra att förhandla eller så säger de att det inte går.

Ta sig runt på marknaden

Marknaden är indelad i olika sektioner beroende på vad man är ute efter för något. Att ta sig runt till olika avdelningar av marknaden kan vara lite förvirrande i början men det finns kartor som visar de olika sektionerna. Personligen tycker jag det är lite mysigt att ta sig runt i blindo för då får man se så mycket speciella saker och man vet aldrig vad som väntar runt nästa hörn. Åker du endast hit för att handla något speciellt så kan det vara bra att följa kartan så att du snabbt kommer till rätt plats.

Fakta om Chatuchack / Weekend market

Storleken på den här marknaden är hela 70 rai och består av mer än 15 000 stånd. Varje dag besöker fler än 200 000 personer marknaden för att shoppa i de olika stånd och affärerna. Det sägs att marknaden i sin helhet omsätter runt 30 000 000 Bath varje dag den har öppet vilket är en otroligt stor summa.

Chatuchack / Weekend market öppettider

  • Marknaden har endast öppet på Lördagar och Söndagar (därav namnet) för vanlig shopping. Öppettiderna är i vanliga fall mellan 09,00 och 18,00 på Lördagar och på Söndagar öppnar de mellan 09,00 och 10,00 och har öppet till solnedgången.
  • På Fredagar kan grossister komma hit och handla och har du tur så brukar de även acceptera att vanliga personer handlar då med.
  • Är du ute efter att handla växter så har den avdelningen av marknaden öppet även på Onsdagar och Torsdagar mellan klockan 07,00 och 18,00.

Ta sig till Chatuchack / Weekend market

  • Det bästa sättet att ta sig hit är att åka Skytrain till stationen som heter Mo Chit.
  • Det går även att ta Taxi hit men är det köer så kan det ta hur lång tid som helst så då är det inte att rekommendera.
  • Det går även en hel del bussar hit men många av dem är utan air-condition och för mig är det näst intill outhärdliga men det är individuellt hur man känner för det. De bussar som går till Chatuchack / Weekend market är: 2, 3, 8, 9, 10, 12, 13, 26, 27, 28, 29, 34, 38, 39, 44, 52, 59, 74, 77, 96, 97, 104, 108, 112, 134, 136, 138 och 145.

Att tänka på

Något som kan vara bra att tänka på innan du åker hit är att det kan bli väldigt väldigt varmt så tänk på att inte klä dig för varmt och drick mycket vatten.

Det kan även vara bra att gå tidigt på dagen innan det blir för varmt och innan alla andra människor kommit hit.

En sak som är bra att tänka på är att vissa produkter såsom antikviteter och vissa religiösa produkter kräver speciella tillstånd för att tas ut ur landet.

Förutom det är det bara att shoppa och försöka njuta av alla nya intryck du kommer få när du kommer hit.