Thailand är ett land med underbar natur, fina stränder och fantastiska människor. Här kan man finna det mesta och uppleva mycket. Är man turist kan man hitta platser som är intressanta att besöka i stort sett över hela landet. Från Thailand är det även lätt att ta sig till andra länder i Sydostasien om man så önskar.

Snabb Fakta

Area: 514,000 km2 Klimat: Subtropiskt
Invånare: Cirka 65 miljoner Valuta: Baht (en baht motsvarar 100 s)
Beläget: Sydostasien Språk: Thai
Huvudstad: Bangkok (Krung Thep) Nationalsång: Phleng Chat
Telefonnummer till Turistpolisen: 1155 Statsskick: Monarki

Thailands Natur

De flesta åker till Thailand för dess omåttliga antal underbara stränder och fina landskap. Men Thailand är mycket mer än så då landet består till stor del av berg och bördigt slättland i norr, och berg och platåland i öster. Den centrala delen består av leravlagring som kommer från floden Chao Phraya som löper sig genom Bangkok.  Här har det Thailändska folket sina risodlingar då denna jord passar utmärkt för det. Södra delen är låg bergig och skogbeklädd. I Thailand finns även en rik växtlighet och ett rikt djurliv.

Thailands Klimat

Klimatet i Thailand är varmt, tropiskt och fuktigt vilket även är en stor anledning till att fler och fler personer åker hit för varje år. Temperaturen är normalt kring 30 grader under dagtid och dryga 25 grader nattetid men det varierar beroende på årstid. Under regnsäsongen då landet besöks av monsuner och liknande kan det vara lite kallare temperaturer men den håller sig i stort sett över 20 grader året om. Under torrperioden då vi har vår Svenska vår går temperaturerna upp över 30 grader och det kan bli mycket varmt.

Thailands Religion

Ca 95% av landets befolkning är Theravada buddister (skiljer sig från Mahayana buddister) medan en mindre del av befolkningen är muslimer. Majoriteten av muslimerna är bosatta i landets södra provinser. Det finns endast ett litet antal kristna och hinduer i landet, men många thailändska buddhister är också inspirerade av hinduismen.